Kazalište Marina Držića 2018. godine postalo je bogatije za sjajnog glumca u svom ansamblu, rođenog Sarajliju Bojana Beribaku. Dobitnik brojnih nagrada za svoje izvedbe, ujedno vrsni glazbenik, akademiju je završio u Mostaru, ali ga je ljubav iz studentskih dana povezala s Dubrovnikom. Njegova je supruga, naime, također glumica Angela Bulum koja radi s njime u KMD-u.

– Supruga i ja smo se upoznali na fakultetu. Bili smo u istoj klasi. Prve dvije godine bili smo nerazdvojni prijatelji. Onda smo se, kako se to u žargonu kaže, smuvali i od tada je za mene sve krenulo uzlaznom putanjom. – kazao je Beribaka i danas podjednako vezan za sva tri grada koja su mu obilježila život.

– Sarajevo nosim u kostima. Mostar mi je dao jednu drugu dimenziju. Tamo sam došao s 19 godina i krenuo raditi u Narodnom pozorištu, iza toga upisao akademiju i nakon diplomiranja radio još neko vrijeme u mostarskim kazalištima. Dubrovnik je došao na red poslije tog Mostara koji mi je, nakon užurbanog Sarajeva, dao jednu mirnoću. Dubrovnik je grad muzej, povijesni grad tako da je logično da ljudi u njemu imaju jedan posve drugačiji mentalitet od svega što sam prije vidio. Trebalo mi je vremena, ali sam se prilagodio i sad mi je baš lijepo. – rekao je Bojan.

Cijeli razgovor pogledajte u videu od početka emisije.