U ovotjednom Kulturnom razgovoru s Žarkom Dragojevićem u programu Dubrovačke televizije gostovala je Mariela Marković, koja već 20 godina radi kao profesorica Hrvatskoga jezika u Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik. Kroz cijelo to vrijeme radi na brojnim projektima, unutar škole, ali i izvan nje. Surađuje s brojnim udrugama i institucijama s područja obrazovanja i kulture u Dubrovniku.

O pedagoškom radu je rekla: “Ja sa svojim učenicima, rekla bih otkad radim u Pomorskoj školi, imam uzajamni odnos poštovanja i nekada se to čini kao jako lako, što ipak nije uvijek. Puno razgovaramo o svemu, na primjer kada idemo u kazalište o ponašanju na takvom mjestu. Treba tome posvetiti vrijeme na satu u školi, kako bi sve bilo pristojno.”

Marković je također edukantica geštalt psihoterapije i u radu s klijentima, kao i u radu s učenicima nastoji spojiti ljubav prema književnosti s ljubavlju prema čovjeku. Politički je aktivna te je koordinatorica stranke Srđ je Grad.

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovala Mariela Marković, možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke Televizije.