U ovotjednom Kulturnom razgovoru Žarko Dragojević ugostio je Petra Ćulibrka, jazz pijanistu koji je najavio dubrovački koncert u sklopu Jazz Outbreak festivala i prvi samostalni studijski album “Old School” koji je izdao pod pseudonimom World’s Okayest Pianist.

O albumu je rekao: “Ideja o snimanju albuma začeta je 2018. godine, a realizirana tek 2022.; iako sam materijal je nastao puno prije. Skladbe na albumu stvarane su kroz različita razdoblja mog života pa se u njima mogu čuti i različiti glazbeni utjecaji – počevši od Oscara Petersona, preko nezamjenjivih Reda Garlanda, Kennyja Barrona i Billa Evansa do mladih snaga – Taylora Eigstija, Emmeta Cohena i Nicholasa Dupuisa (Anomalie).”

U emisiji je prikazan i službeni video spot za pjesmu “Eleventh Hour”, a o inspiraciji Ćulibrk je nadalje kazao: “Misao vodilja ovog albuma dolazi zapravo iz neprestane potrebe za stvaranjem, kako autorskim tako i interpretativnim kroz beskraj slobode koju nudi solo klavir kao vještina, ali i sva ograničenja koja dolaze od nas samih. Solo piano projekt World’s Okayest Pianist predstavlja pokušaj oslobađanja i nadilaženja vlastitih mogućnosti, kroz vječnu inspiraciju starih majstora s dozom nekih novih doživljaja glazbe.“

Cijelu emisiju “Kulturni razgovor” u kojoj je gostovao jazz pijanist Petar Ćulibrk možete pogledati na YouTube kanalu Dubrovačke televizije.