Do početka Ponta Lopud festivala nas dijele dva dana, a već su popunjena sva mjesta za glazbeno-filmski spektakl, projekciju filma Birdman uz glazbenu pratnju četverostrukog osvajača nagrade Grammy, Antonija Sancheza, koji će partituru za bubnjeve odsvirati uživo pred gledateljima tijekom filmske projekcije. Zbog ogromnog interesa publike za ovu projekciju, koja će se održati u nedjelju 26. lipnja s početkom u 21.45 u Franjevačkom samostanu – LOPUD 1483, otvorena je lista čekanja.

U šest festivalskih dana, na jedinstvenim lokacijama – tvrđavi Franjevačkog samostana -Lopud 1483 i plaže hotela RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness – posjetitelji će uživati u osam filmskih projekcija. Donosimo pregled projekcija za koje se još mogu kupiti ulaznice.

Srijeda, 22.06.2022. 
VEČER OTVORENJA DRUGOG PONTA LOPUD FESTIVALA
21.30

 FARGO, u režiji Joela and Ethana Coena, 1996. (98 min.)

La Baja plaža, RMH Lopud Lafodia

Četvrtak, 23.06.2022.
21.30

 ZEMLJA NOMADA, u režiji Chloe Zhao, 2020. (107 min.)

La Baja plaža, RMH Lopud Lafodia

Petak, 24.06.2022.
21.30

KUPE br. 6, u režiji by Juhe Kuosmanena, 2021. (107 min.)

La Baja plaža, RMH Lopud Lafodia

Subota, 25.06.2022.
21.30

OZBILJAN ČOVJEK, u režiji Joela i Ethana Coena, 2009. (106 min.)

La Baja plaža, RMH Lopud Lafodia

Nedjelja, 26.06.2022.
21.30

SPALITI NAKON ČITANJA, u režiji Joela i Ethana Coena, 2008. (96 min.)

La Baja plaža, RMH Lopud Lafodia

Ulaznice za filmske projekcije po cijeni od 70 kn, kao i karte za brodske transfere po cijeni od 30 kn mogu se kupiti preko sustava ENTRIO i preko mrežne stranice Ponta Lopud festivala ili direktno preko poveznice OVDJE

Polazak broda Argosy u Gružu (veliki mol) za otok Lopud je svaki festivalski dan u 18.00 sati, a povratak je u 00.00 s Lopuda (veliki mol) za Gruž. 

U razdoblju trajanja festivala od 22. do 27. lipnja prije filmskih projekcija svi posjetitelji mogu uživati u specijalitetima lopudskih ugostitelja pod nazivom Ponta Lopud Gourmet, koji će nuditi posebno osmišljene menije iz dubrovačkog kraja, pripremljene na tradicionalni način od lokalno uzgojenih namirnica, a po prvi puta u partnerstvu s Gault&Millau Croatia u restoranima otoka Lopuda vrhunske delicije mediteranske kuhinje pripremat će vrhunski hrvatski chefovi.