Iz vatrogasne zajednice poslali su priopćenje za javnost o požarima u tjednu za nama koje prenosimo u cijelosti.

U srijedu 3. kolovoza tijekom jutarnjih sati požar iz Crne Gore prešao je na područje Republike Hrvatske mjesta Vitaljine iznad graničnog prijelaza. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na teško pristupačnom terenu. Tijekom dana 7. kolovoza jedan krak požara iz Crne Gore ponovo je prešao na područje RH te su požar gasila dva protupožarna zrakoplova Canadair CL 415 i sanirali dio požarišta na području RH, ali drugi krak požara koji je u Crnoj Gori još je aktivan. Tijekom noći na požarištu dežurstvo od strane vatrogasaca iz JVP Konavle.

Tijekom dana i noći 7. i 8. kolovoza na požaru iznad Zatona kod mjesta Ljubač za koji je JVP Dubrovački Vatrogasci zaprimila dojavu 31. srpnja obavljalo se dežurstvo i obilazak požarišta od strane vatrogasaca JVP Dubrovački vatrogasci. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 87 ha. Požar je ugašen.

Jučer 7. kolovoza u 23:57 sati JVP Dubrovački vatrogasci zaprimila je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Šumet -Brgat. Požarom je bilo zahvaćeno nisko raslinje, makija i šuma trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je ukupno 41 vatrogasac s 14 vatrogasnih vozila iz JVP Dubrovački vatrogasci, DVD Župa Dubrovačka i IVP Dubrovnik. Požar je lokaliziran dana jutrso u 02:45 sati, a sanacija i dežurstvo u tijeku.
Budući da je i nadalje vrlo visoki indeks opasnosti od izbijanja požara, pozivamo građane na odgovorno ponašanje.