Što je suho dozrijevanje mesa?
Da bi se postigao najbolji rezultat od bilo koje govedine, potrebno je dozrijevanje, a za dozrijevanje treba vremena. Suho dozrijevanje tradicionalni je način čuvanja mesa kako bi se postigao izvanredan, nježan i intenzivan okus. Metoda koja se koristi dugi niz godina, kroz koju govedina doseže najviši mogući stupanj kvalitete.
Da biste dobili savršeni odrezak, ne trebate više koristiti ovu provjerenu tradicionalnu metodu, već vrhunske rezultate sada možete postići u kontroliranom okruženju visoke tehnologije.
Za najbolje rezultate, meso bi trebalo objesiti za kost na određeni vrmenski period u mikroklimatskim uvjetima (kontrolirana temperatura, vlaga i kakvoća zraka). Na taj način može dozrijevati prirodno.
Zadovoljstvo kušanja suho dozrijevanog mesa je poput nečega što nikada prije niste kušali. Tekstura se ne može usporediti s “običnim mesom”. Tako nije ni čudo da je suho dozrijevana govedina prepoznata kao “kralj mesa” na jelovniku odrezaka.

BR. 1 NAGRAĐIVAN HLADNJAK ZA SUHO DOZRIJEVANJE
Savršen partner restoranima, distributerima mesa i entuzijastičnim “kućnim” gurmanima
Naša je ambicija bila razviti i proizvesti pristupačni hladnjak za suho starenje mesa, koji izgleda jednako dobro, baš kao što jednako dobro i radi. Uspjeli smo i rezultat je DRY AGER.
Bezvremenski suvremeni dizajn u simbiozi sa suvremenom tehnologijom. Stara tehnika dozrijevanja mesa na moderan način.

Unutar hladnjaka, meso dozrijeva na kosti uz stalnu vlažnost okoline 82% i temperaturu od 1,5°C, koji su tvornički postavljeni u uređaju. Elektronički upravljački sustav DRY AGER hladnjaka osigurava preciznu regulaciju temperature, koja se može namjestiti pomacima od 0,1 °C.
Vlažnost se također točno kontrolira kroz integrirani HumiControl sustav, koji se može postaviti između 60% i 90%. To jamči, zajedno s DX AirReg sustavom, savršenu mikroklimu, idealan protok zraka i kontinuiranu sterilizaciju unutar DRY AGER-a – čak i kad vanjska temperatura varira.
Kako bi se sadržaj hladnjaka zaštitio od štetnog UV-zračenja, stilska vrata su od toniranog izostakla s UV zaštitom i okvirom od nehrđajućeg čelika.

DRY AGER nije ograničen samo za suho sazrijevanje govedine, nego se također može koristiti za sušenje suhomesnatih proizvoda od svinjetine, janjetine ili divljači, držanje pržene svinjetine, pršuta te mnoge druge primjene, poput dozrijevanja sira.

Savršen odrezak – rezultat savršenog tempiranja.
Najbolje meso za suho dozrijevanje je govedina, osobito sirloin mlade životinje (dio goveđeg mesa koji se nalazi između buta i fileta). Meso postaje izuzetno meko, pogotovo ako ima dobar sadržaj masti i visoku stopu unutrašnje prošaranosti.
Što je duže govedina u DRY AGER-u, okus postaje intenzivniji. Tijekom tog razdoblja pojavljuje se neobična aroma. Miris sličan dimljenom pršutu ili svježe pečenom kruhu.
Tijekom vremena, govedina poprima tamnu boju i nastaje tanka kora na izloženoj površini.

Nakon završetka procesa, ova tanka kora se odreže i odležano meso se skine sa kosti ili izreže na odreske spremne za tavu ili roštilj. Rezultat je drugačiji od normalnog odreska. Tekstura je mekša, okus je intenzivniji – jednostavno se topi u ustima. Tajna je u kisiku, koji tijekom vremena pobuđuje prirodne enzime u mesu. Vrijeme balansira meso kako bi se postigao izuzetan rezultat.

Jedinstvene karakteristike DryAgera:
PRECIZNA KONTROLA VLAGE
ZAHVALJUJUĆI HUMICONTROL® SUSTAVU BEZ PRIKLJUČKA ZA VODU
MINIMALNI GUBITAK TEŽINE
SAMO maKS. 7 - 8 % NAKON 4 TJEDNA DOZRIJEVANJA KROZ SAVRŠENO KONTROLIRAN Microclimate SUSTAV
OPTIMALNA KVALITETA ZRAKA
ZAHVALJUJUĆI DX Airreg®: OPTIMIZIRANA DIFUZIJA ZRAKA, FILER S AKTIVNIM UGLJENOM I UVC STERILIZACIJSKI SUSTAV
APSOLUTNA HIGIJENA
S UNUTARNJIMANTIBAKTERIJSKIM SPREMNIKOM I ORGANSKIM DRY AGER Special Cleaner SREDSTVOM ZA ČIŠĆENJE UNUTRAŠNJOSTI HLADNJAKA, POLICA I KUKA